Coby79 » Specials » Pasen
Informatie van A tot Z

Ideeën voor Pasen

Ideeën voor Pasen Pasen is oorspronkelijk een Christelijk feest, waarin men naar de kerk gaat. Men viert dat Jezus is opgestaan uit de dood. Inmiddels zijn de Paasdagen net als de Kerstdagen uitgegroeid tot dagen waarop men lekker eet, spelletjes speelt en de tijd heeft om leuke dingen te gaan ondernemen met het gezin. Men geniet van het mooie lenteweer, heeft zin om het huis te veranderen en gaat naar de meubelboulevards.

Oorsprong van Pasen

Pasen is het belangrijkste feest in het Christendom. Tijdens de twee Paasdagen vieren de Christenen dat Jezus is opgestaan uit de dood, drie dagen na zijn kruisiging. Pasen is niet een losstaande feestdag, maar de hele periode van Pasen tot en met Pinksteren is bijzonder in het Christelijk geloof. De periode van Pasen tot en met Pinksteren duurt vijftig dagen. Tussen Pasen en Hemelvaart zitten veertig dagen. Hemelvaart is de dag dat Jezus naar de hemel ging, terug naar zijn vader. Met Pinksteren vieren de Christenen dat de heilige geest is neergedaald en markeert het ontstaan van de Christelijke kerk.

Pasen in het heden

Tegenwoordig is Pasen voor lang niet iedereen meer een Christelijke feestdag. De mensen zijn blij met een paar extra vrije dagen. De Paasdagen zijn de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de tweede Kerstdagen. Men gaat uitgebreid eten, uit eten, leuke uitjes ondernemen met het gezin en naar de meubelboulevards.

Pasen vieren

De Christenen vieren Pasen in de kerk. Tijdens eerste en tweede Paasdag zijn er verschillende vieringen in de kerk. Ook de dagen voor Pasen zijn er speciale diensten: Witte Donderdag (instelling van de Eucharistie en het priesterschap, begin van het lijden van Jezus), Goede Vrijdag (lijden en sterven van Jezus) en de Stille Zaterdag (grafrust).

Ook voor de niet-Christelijke mensen zijn er genoeg leuke dingen te doen tijdens de Paasdagen. Men kan uitgebreid eten, naar de meubelboulevards om het huis in lentesferen te brengen. Kinderen kunnen meedoen aan eieren zoeken of noten schieten. Ook kun je lekker naar buiten gaan en genieten van het voorjaar. In het Oosten van het land worden traditionele Paasvuren aangestoken.

Een Paastak en andere Paasversieringen

Pasen is een Christelijk feest, waarmee men viert dat Jezus is opgestaan uit de dood. Maar Pasen is ook de voorbode van de lente. Een Paastak is een mooie versiering om in huis te zetten met Pasen. Oo…
Paasbrunch voor het hele gezin

Paasbrunch voor het hele gezin

Met Pasen slaap je lekker uit, ga je naar de kerk of naar familie. Wat is er dan leuker om daarna met het hele gezin te genieten van een uitgebreide Paasbrunch? Naast de standaard dingen die op tafel…
Pasen, spelletjes met of zonder eieren

Pasen, spelletjes met of zonder eieren

Tijdens de paasdagen is het leuk om het eten af te wisselen met leuke spelletjes. Je kunt dan even lekker in beweging komen en de kinderen kunnen uitrazen. De meeste spelletjes zijn met eieren, zoals…
Gepubliceerd door Coby79 op 27-03-2015, laatst gewijzigd op 31-03-2015. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Wikipedia.org/wiki/Pasen (bezocht op 27-03-2015)
  • Quest.nl: wat vieren we eigenlijk met Pinksteren (bezocht op 27-03-2015)
Schrijf mee!